0850 532 22 67

e-Defter Dosyalarının Oluşturulması ve Berat Dosyalarının e-Defter Uygulamasına Yüklenmesi

e-Defter Dosyalarının Oluşturulması ve Berat Dosyalarının e-Defter Uygulamasına Yüklenmesi

Tebliğ kapsamında e-Defter uygulamasına dâhil olanlar,edefter.gov.tr adresinde duyurulan format ve standartlara uygun olarak aylık dönemler itibarıyla e-Defterlerini oluşturmaya ve saklamaya başlayacaklardır. Bu Tebliğ kapsamında e-Defter uygulamasına dahil olan mükellefler dahil oldukları aydan itibaren söz konusu defterlerini kâğıt ortamında tutamazlar. Bu mükelleflerin kağıt ortamında tuttukları defterler hiç tutulmamış sayılır.

e-Defter tutma sürecinde hesap döneminin ilk ayına ait beratın alınması açılış onayı, son ayına ait beratın alınması kapanış onayı, diğer aylara ait beratların alınması ise ilgili aylara ait defterlerin noter onayı yerine geçer.

Uygulamadan yararlananlar aylık dönemler halinde oluşturacakları e-Defter ve berat dosyalarını, aşağıda belirtilen sürelerde oluşturmak, NES veya Mali Mühürle zaman damgalı imzalamak/onaylamak ve berat dosyaları e-Defter uygulamasına yüklemek suretiyle Başkanlıkça onaylı halini almak zorundadırlar:

Defter ve berat dosyalarının ilgili olduğu ayı takip eden üçüncü ayın son gününe kadar,

Hesap dönemlerinin son ayına ait defter ve berat dosyaları, gelir veya kurumlar vergisi beyannamelerinin verildiği ayın son gününe kadar.

İsteyen mükellefler, her hesap dönemine ilişkin ilk ayda (hesap dönemi içinde işe başlayanlarda işe başlanılan ayda), tercihlerini e-Defter uygulaması aracılığıyla elektronik ortamda bildirmeleri şartıyla, her bir geçici vergi döneminin aylarına ait e-Defter ve berat dosyalarını her ay için ayrı ayrı olmak üzere, ilgili olduğu geçici vergi dönemine ilişkin geçici vergi beyannamesinin verileceği ayın sonuna kadar (son dönem geçici vergi dönemine ilişkin ayların defter ve berat dosyalarının gelir vergisi mükelleflerinde gelir vergisi beyannamesinin verileceği ayın sonuna kadar, kurumlar vergisi mükelleflerinde ise kurumlar vergisi beyannamesinin verileceği ayın sonuna kadar) oluşturma, NES veya Mali Mühürle imzalama/onaylama ve berat dosyalarını e-Defter uygulamasına yükleyerek Başkanlıkça onaylı halini alma imkânından da yararlanabilirler. Tercihlerini bu bentte belirtilen süre içinde bildirmeyen mükellefler hakkında bu fıkranın 1 ve 2 numaralı bentlerinde belirtilen tarihler esas alınır. Ayrıca yapılan tercih, tercih bildirim süresi içinde yapılan değişiklikler hariç olmak üzere, müteakip hesap dönemlerine ait tüm aylar için geçerlidir. Tercihini geçici vergi dönemi bazında yapan mükelleflerden, defter ve berat dosyalarına ilişkin işlemlerini belirtilen sürede gerçekleştirmeyenler hakkında cezai müeyyidelerin tayininde her bir ay, ayrı ayrı dikkate alınır.

EĞİTİM

Temel Seviye Excel Eğitimi

Microsoft Office uygulamalarından Excel’in iş yaşamında kullanımını kolaylaştırmak ve kullanıcıların Excel tabloları üzerinde hesaplama, analiz vb. işleri yapmasını sağlamak sizleri daha mutlu edecektir.

daha fazla bilgi edinin

Genel

e-Devlet şifresi alma nasıl yapılır?

e-Devlet şifresi alma işlemi, Şahsen başvuru ile PTT veya yetkili acentelerinden, Türksat Kablo Ofislerinden yurt dışında ise elçilik ve konsolosluklardan yapılabilir.

İnternet Vergi Dairesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

1. İnternet Vergi Dairesi Nedir? İnternet Vergi Dairesi, vergi mükelleflerine vergi işlemlerini online olarak yapma imkanı sunan bir hizmettir. Bu platform, vergi ödemeleri, beyanname işlemleri, borç sorgulama gibi vergi ile ilgili çeşitli işlemlerin kolayca gerçekleştirilmesini sağlar.

ERP - MRP - MPS - CTP

Logo Muhasebe Programı

Logo muhasebe programı, Logo Go, Logo Tiger, Logo işbaşı, Logo Bulut ERP en iyi ön muhasebe programı ve muhasebe programı

Teşvik Destek

Sonuç Bulunamadı

İstediğiniz sayfa bulunamadı. Aramanızı daraltmayı deneyin veya mesajın üzerindeki gezintiyi kullanın.

Muhasebe

Kağıt fatura limiti nedir?

Kağıt fatura limiti, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenir. Bu limit, bir işletmenin bir müşteriye düzenleyebileceği kağıt fatura tutarını belirler.

E Ticaret

Sonuç Bulunamadı

İstediğiniz sayfa bulunamadı. Aramanızı daraltmayı deneyin veya mesajın üzerindeki gezintiyi kullanın.

Mevzuat

Sonuç Bulunamadı

İstediğiniz sayfa bulunamadı. Aramanızı daraltmayı deneyin veya mesajın üzerindeki gezintiyi kullanın.

E Dönüşüm

Ürünlerle ilgili detay bilgi, Logo Ürünleri Fiyat Teklifi, Logo LEM Paketi Yenileme Teklifi, Abonelik Yenileme Teklifi, eLogo Kontör Fiyat Teklifi almak, Sorularınız ve talepleriniz için
0850 532 22 67
numaradan bizi arayın veya bize yazın biz size ulaşalım.