0850 532 22 67

e-Devlet şifresi alma nasıl yapılır?

e-Devlet şifresi alma nasıl yapılır?

E-Devlet şifresi almak isteyenler için başvuru süreci oldukça basittir.
15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu geçerli kimliğini ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır) başvuru yaptıklarında yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, Türksat Kablo Ofislerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler. Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi (e-devlet girişi) temin edebilirler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.

e-Devlet Nedir?

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir.

e-Devlet Kapısı Nedir?

Farklı kurumlar tarafından, farklı kanallar aracılığıyla verilen e-Devlet Hizmetlerinin, tek noktadan güvenli ve kesintisiz bir şekilde sunulduğu elektronik platformdur.

E-Devlet şifresi almak oldukça önemlidir. Bu şifre, birçok resmi işlemi online olarak gerçekleştirmenizi sağlar. Örneğin, vergi ödemeleri, sağlık hizmetlerine erişim, sosyal güvenlik işlemleri gibi birçok alanda e-Devlet şifresi kullanılır. Bu nedenle, e-Devlet şifresi almak vatandaşlar için oldukça faydalıdır. Başvuru sürecinin kolaylığı ve hızı da bu sistemi tercih edilebilir kılmaktadır.

Adrese Teslim Şifre Başvurusu

Daha önce e-Devlet Şifresi almamış ve şifre dışındaki yöntemler (e-imza, mobil imza, internet bankacılığı, T.C. Kimlik kartı) ile e-Devlet Kapısı’na giriş yapmamış 65 yaş üstü T.C. Vatandaşları veya 15 yaşını doldurmuş engelli kimlik kartına sahip olan vatandaşlarımız bu hizmeti kullanarak beyan edecekleri adreslerine ücretsiz e-Devlet Kapısı Şifresi gönderimi talebinde bulunabilmekte, başvurularının durumlarını takip edebilmektedir.

İnternet Bankacılığı, E-İmza, Mobil İmza ve T.C. Kimlik Kartı ile de e-Devlet Kapısı’na giriş yapılabilmektedir. Bu yöntemlerden biri ile giriş yaptıktan sonra Şifre oluşturulabilmekte, sonraki girişlerde bu şifre kullanılabilmektedir.

e-Devlet Kapısı Nasıl Kullanılır?

Bir web tarayıcı veya mobil uygulama üzerinden kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza, mobil imza, internet bankacılığı ve TC Kimlik kartı gibi kimlik doğrulama araçlarıyla kullanılmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetleri aynı adresten (www.turkiye.gov.tr) alabilirsiniz.

Ayrıca, e-devlet girişi yani e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

Şifre Online Olarak Alınabilir mi?

e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden şifre güvenliği önemlidir. Bu nedenle PTT’den alınan şifreler ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile verilmektedir.

Şifre unutma durumunda şifre sıfırlama yapılabilmekte, ancak yeni şifre online (sms/ e-posta vb.) gönderilmemektedir. Kullanıcının e-Devlet Kapısı profilinde tanımlamış olduğu cep telefonuna ya da hem cep telefonu hem de e-postasına gelen doğrulama kodu vasıtasıyla yeni şifre belirlenebilmektedir.

İnternet bankacılığı aracılığı ile e devlet girişi yapan bir kişi e-Devlet Kapısı profil alanından kendisine şifre oluşturabilmektedir.

Şifrenin Unutulması, Çalınması veya Kaybedilmesi Durumunda Ne Yapılması Gerekir?

Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre yenileme hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı ya da hem cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden e-devlet girişi için şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.

EĞİTİM

Temel Seviye Excel Eğitimi

Microsoft Office uygulamalarından Excel’in iş yaşamında kullanımını kolaylaştırmak ve kullanıcıların Excel tabloları üzerinde hesaplama, analiz vb. işleri yapmasını sağlamak sizleri daha mutlu edecektir.

daha fazla bilgi edinin

Genel

İnternet Vergi Dairesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

1. İnternet Vergi Dairesi Nedir? İnternet Vergi Dairesi, vergi mükelleflerine vergi işlemlerini online olarak yapma imkanı sunan bir hizmettir. Bu platform, vergi ödemeleri, beyanname işlemleri, borç sorgulama gibi vergi ile ilgili çeşitli işlemlerin kolayca gerçekleştirilmesini sağlar.

ERP - MRP - MPS - CTP

Logo Muhasebe Programı

Logo muhasebe programı, Logo Go, Logo Tiger, Logo işbaşı, Logo Bulut ERP en iyi ön muhasebe programı ve muhasebe programı

Teşvik Destek

Sonuç Bulunamadı

İstediğiniz sayfa bulunamadı. Aramanızı daraltmayı deneyin veya mesajın üzerindeki gezintiyi kullanın.

Muhasebe

Kağıt fatura limiti nedir?

Kağıt fatura limiti, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenir. Bu limit, bir işletmenin bir müşteriye düzenleyebileceği kağıt fatura tutarını belirler.

E Ticaret

Sonuç Bulunamadı

İstediğiniz sayfa bulunamadı. Aramanızı daraltmayı deneyin veya mesajın üzerindeki gezintiyi kullanın.

Mevzuat

Sonuç Bulunamadı

İstediğiniz sayfa bulunamadı. Aramanızı daraltmayı deneyin veya mesajın üzerindeki gezintiyi kullanın.

E Dönüşüm

Ürünlerle ilgili detay bilgi, Logo Ürünleri Fiyat Teklifi, Logo LEM Paketi Yenileme Teklifi, Abonelik Yenileme Teklifi, eLogo Kontör Fiyat Teklifi almak, Sorularınız ve talepleriniz için
0850 532 22 67
numaradan bizi arayın veya bize yazın biz size ulaşalım.